Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Перевірений рецепт горіхово-кавового торта

Кулінарні рецепти

13 листопада
688

Смачна випічка

Перевірений рецепт горіхово-кавового  торта

СОЛОДОЩІ

 

Інгредієнти: (на горіховий корж) 3 яйця, 0,5 скл. цукру, 0,5 скл. борошна, 0,5 скл. подрібнених горіхів, 0,5 ст. л. порошку до випічки; (на горіхово-какаовий бісквіт) 5 яєць, 5 ст. л. цукру, 5 ст. л. борошна, 2 ст. л. какао, 0,5 скл. горіхів; (на горіховий крем) склянка горіхів, 150 мл молока, 4 ст. л. цукру, 0,5 ст. л. ванільного цукру; (на заварний кавовий крем) чайна ложка розчинної кави, 2 ч. л. гарячої води, склянка молока, склянка цукру, 1,5–2 ст. л. крохмалю.

 


Приготування. Приготування горіхового коржа. Яєчні жовтки розтерти з цукром, всипати борошно з порошком до випічки і перемішати. Додати збиті яєчні білки, перемішані з горіхами, і замісити тісто. Викласти його в застелену пергаментом, змащену маслом і притрушену борошном тортівницю. Поставити випікатися в розігріту до 180-ти градусів духовку до готовності.
Приготування бісквіту. До яєць додати цукор і збити до утворення маси консистенції густої сметани. Всипати борошно і перемішати. Тісто розділити на дві частини, до однієї додати подрібнені горіхи, до другої – какао. Спекти два коржі. 
Приготування горіхової маси. Горіхи подрібнити качалкою. Молоко довести до кипіння, додати до нього звичайний і ванільний цукор та подрібнені горіхи й залишити на вогні варитися, поки маса загусне. 
Приготування заварної маси. Молоко з’єднати зі склянкою цукру, додати ванільний цукор і довести до кипіння. Влити розчинений у холодному молоці (3–4 ст. л.) крохмаль і залишити на вогні варитися, поки маса загусне, весь час помішуючи. Охолодити. Масло (400 г) збити міксером, поступово додаючи заварну масу, і розділити її на дві частини. До більшої додати розчинену в окропі каву, попередньо охолодивши її, а до меншої – горіхову масу.
Горіховим і кавовим кремом перемастити коржі в такій послідовності: горіховий бісквіт, кавовий крем, горіховий корж, горіховий крем, какаовий бісквіт і кавовий крем. Прикрасити торт за власним бажанням.
ПОРАДА. Поки випікаєте один корж, решту тіста зберігайте в холодильнику. Якщо ви дотримуватиметесь рецепта і горіхи подрібните качалкою, вони виділять більше олії і будуть ароматнішими. 

 

КОНДИТЕРКА

Автор: Галина Ващишин-Цигилик

Газета "Дуже смачно"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

ЧИТАЙТЕ

Смачний шоколадний торт із кокосовим молоком
06 січня 198
Смачний торт  “Ефіопка”
Кулінарні рецепти
Смачний торт “Ефіопка”
15 грудня 383
Смачне печиво  “Солодкі пальчики”
20 жовтня 488