Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Переривання вагітності медпрепаратами

Факти

08 квітня
140

Переривання вагітності медпрепаратами

Переривання вагітності за допомогою міфепристону в США під питанням.


23-річний дозвіл на використання таблеток міфепристону (блокує гормон, який дозволяє розвивати вагітність) скасував федеральний суддя у Техасі. Це рішення ускладнить пацієнтам змогу зробити аборт у тих штатах, де аборти не суперечать закону.


За годину після ухвалення цього рішення суддя Качмарик у штаті Вашингтон виніс протилежну постанову в іншій справі, яка суперечить рішенню судді в Техасі. Такий правовий клінч може знайти своє розв'язання лише у Верховному суді, переконані юристи. 


Президент США Джо Байден сказав, що його адміністрація виступає проти заборони суду на використання зазначеного препарату. Байден стверджує, що таке рішення обмежить жінкам змогу здійснити аборти у правовий спосіб. 


Міністерство юстиції США повідомило, що планує оскаржити рішення судді Техасу, і просить призупинити дію цього рішення. Адже воно суперечить експертному висновку FDA (Управління продовольства і медикаментів), що міфепристон безпечний і ефективний медичний засіб. 


Як відомо, у США понад 50 відсотків абортів здійснюють із використанням медикаментозного методу з використанням таблеток. 


Джерело: https://www.nytimes.com/

Автор: Назар КОЛОДІЙ

Газета "Життя. Історії"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter