Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Новий Головнокомандувач ЗСУ

Влада

08 лютого
98

Медіа про нового Головнокомандувача Збройних сил України

Новий Головнокомандувач ЗСУ

 

НОВИЙ ГОЛОВНОКОМАНДУВАЧ ЗСУ

 

Витяги статті американського видання Washingtonpost

 

«…Однак очікують, що рішення призначити Сирського головнокомандувачем зумовить негативну реакцію військ на місці. Серед рядових солдатів особливо не люблять Сирського, якого багато хто вважає командиром радянського типу, який надто довго тримав війська під вогнем у східному місті Бахмут, яке зрештою потрапило під контроль росії. Захищаючи місто, яке мало обмежене стратегічне значення, загинули тисячі українських військових, іще більше було поранено».

 

«Я знаю лише те, що почув від своїх підлеглих, — сказав високопоставлений військовий чиновник, який, як і інші, говорив на умовах анонімності, оскільки не мав права робити це публічно. — Сто відсотків з них не поважають його, тому що вони не думають, що він цінує життя солдатів». «Порівняно із Залужним, він отримує значно меншу підтримку», – додав чиновник.

 

«Стосунки між Зеленським і Залужним були зіпсовані багато місяців, частково через невдалий торішній контрнаступ, який не зміг досягти значних територіальних здобутків, а нещодавно через розбіжності щодо того, скільки солдатів Україна повинна мобілізувати як підкріплення цього року». 

 

«Зеленський публічно заперечив Залужному за те, що він восени заявив, що війна зайшла в "патову ситуацію", хоча це зараз широко розцінюють серед військових аналітиків як факт. І в той час як Залужний наполягав на мобілізації майже 500 000 нових військових, Зеленський опирався цій цифрі, публічно та приватно, заявляючи, що він іще не впевнений, що це потрібно, і ставлячи питання про те, чи може Україна знайти кошти на нових військових». 

 

Джерело: Ізабель Хуршудян та Сергій Моргунов, https://www.washingtonpost.com/

 

Автор: Назар КОЛОДІЙ

Газета "Життя"

Прочитайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter