Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Ніколь Кідман розповіла про співпрацю з режисером Стенлі Кубриком

Люди

Степан СЕМКІВ
18 липня 17:48
462
Джерело: Газета "Життя. Історії"

Ніколь Кідман та її кінокар’єра

Ніколь Кідман розповіла про співпрацю з режисером Стенлі Кубриком

Життєві історії

 

 

Минуло 25 років відтоді, як Ніколь Кідман вимовила останнє слово в останньому фільмі легендарного режисера Стенлі Кубрика - посмертному дослідженні таємниць шлюбу та стосунків «З широко заплющеними очима».

 

У розмові з The Los Angeles Times актриса згадує роботу з режисером над драмою 1999 року, яку вона називає «кар'єрою в собі», а також її рекордну тривалість виробництва.
Знімання фільму «З широко заплющеними очима», заснованого на новелі Артура Шніцлера «Травмована» 1926 року, тривали 400 днів наприкінці 1990-х років і розпочалися, коли Кідман було ще 20 років, а її партнер у фільмі й тодішній чоловік Том Круз був, мабуть, найгарячішою зіркою Голлівуду. 

 

Зйомки почалися, як згадує Кідман у новому інтерв'ю, з того, що пара проводила багато часу з Кубриком - живою легендою, який вимагав не «ставити його на п'єдестал». За її словами, вони настільки зжилися одне з одним, що акторам було комфортно ділитися ідеями та імпровізувати під час знімань. 

 

«Були ідеї, які його цікавили. Він ставив багато запитань. Але в нього було сильне відчуття історії, яку він розповідав. Я пам'ятаю, як він казав: «Трикутники - це складно. Треба бути обережним, коли це трикутник». Тому що одна людина може відчувати, що на неї нацьковують банду. Але він це розумів і знав, як нами керувати», - каже Кідман.

 

 

Кубрик відкидав ієрархію під час зйомок і вимагав, щоб усі троє були на одному рівні - «таке [ієрархічне] мислення заважає творчому процесу», - згадує Кідман, - і мав ще кілька правил: жодних негайних відповідей «ні» і жодних запитань до режисера «чому» персонажі щось роблять чи говорять. 

 

«Він не хотів підлабузників. ...І кожен має почекати щонайменше 10 секунд, перш ніж сказати «ні» на ідею. Я це почула, а мені вже за 20, і я така: «Гаразд. Почалося», - розповідає вона. «Це був експеримент, схожий до зйомок студентських фільмів в Австралії».

 

Говорячи про фільм і свою героїню, дружину та потенційну перелюбницю Еліс, Кідман, здається, здатна породити в пам'яті свої думки про те, хто така Еліс і чому вона потішає свого чоловіка-лікаря злісним монологом про те, що майже спокусилася на перелюбство, що і стало сюжетом фільму, оскільки він залишився спустошеним через те, яким був його шлюб і чим він міг би стати. «Люди руйнівні, - каже Кідман. - І ви ніколи не маєте справжнього доступу до чиїхось думок». 

 

Майже через два з половиною роки після початку зйомок «З широко заплющеними очима» Кубрик показав нарізку для Кідман, Круза та деяких керівників Warner Bros. Через шість днів він помер. Зважаючи на те, що це було таке тривале виробництво, яке викреслило Кідман з ринку Голлівуду на роки, якраз на початку її кар'єри, чи повторила б вона все це ще раз? 
«Я б залишилася на третій рік, - каже вона. - Чи означає це, що я божевільна?».

 

Джерело: https://www.hollywoodreporter.com/ 

 

Історії з життя

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Життєві історії на Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter