Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Морган Фрімен засуджує використання штучного інтелекту для імітації голосу

Люди

Назар КОЛОДІЙ
01 липня 08:54
415
Джерело: Газета "Життя. Історії"

Морган Фрімен зробив допис у мережі

Морган Фрімен засуджує використання штучного інтелекту для імітації голосу

Життєві історії

 

 

Оскароносний актор Морган Фрімен, відомий своїм глибоким, упізнаваним голосом, висловив стурбованість через використання штучного інтелекту (ШІ) для імітації його голосу без його згоди.

У п'ятницю Фрімен опублікував допис у соціальній мережі (колишній Twitter), де подякував шанувальникам за те, що вони звернули його увагу на випадки несанкціонованого використання його голосу, створеного за допомогою ШІ.


"Дякую моїм неймовірним шанувальникам за вашу пильність і підтримку, коли ви повідомляли про несанкціоноване використання штучного голосу, що імітує мене,  написав він. Ваша відданість допомагає автентичності та цілісності залишатися першорядними. Вдячний".

Фрімен додав хештеги #ШІ, #шахрайство, #імітація та #захист ідентичності, наголошуючи на своїй стурбованості потенційним зловживанням технологією ШІ для створення фейкових записів або імітації його особистості.

 


Згідно з повідомленнями ЗМІ, нещодавно на платформі TikTok з'явилося відео, де нібито звучить голос Фрімена, створений за допомогою ШІ. Відео оприлюднила користувачка, яка називає себе племінницею актора.


Фрімен, чий голос широко відомий завдяки його роботі як диктора у фільмі "Марш пінгвінів", серіалі "Життя на нашій планеті" на Netflix та новинній програмі CBS News, не вперше стикається з такою проблемою. Минулого місяця актриса Скарлетт Йоханссон звинуватила компанію OpenAI у використанні її голосу без дозволу у своїй системі штучного інтелекту.


Ці випадки порушують важливі питання про етику та право власності на голос в епоху ШІ. З одного боку, технології ШІ відкривають нові можливості для творчості та самовираження. З іншого боку, існує ризик, що ці технології можуть бути використані задля створення фейків або імітації особистості людини без її згоди, що може мати негативні наслідки для репутації та кар'єри.


Джерело: https://www.hollywoodreporter.com/

 

Історії з життя

Читайте усі приховані історії з життя за 1 грн
Життєві історії онлайн
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter