Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

"Мавка" далі підкорює світ, і цього разу Іспанію

КІНО

Євген ЛЮДКЕВИЧ
07 серпня 20:01
175
Джерело: Газета "Життя. Історії"

"Мавка" далі підкорює світ, і цього разу Іспанію

"Мавка" — український мультфільм, став доступний в Іспанії від 7 серпня, зокрема на Amazon Prime. Про це повідомляють у Державному агентстві України з питань кіно.


Популярний мультик уже доступний на стрімінгових платформах в Іспанії. Держкіно також додає посилання, де можна переглянути.


У агентстві нагадали й про те, що кінокартину створено за їхньої підтримки та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).


Дистрибуцію в Україні здійснюють FILM.UA Distribution та Kinomania Film Distribution, а генеральним медіапартнером є канал "1+1".


Нагадаємо, кілька тижнів тому "Мавка" з’явилась у широкому прокаті в Естонії.


Що відомо про мультфільм

 

Це анімаційна картина, в основі якої народна українська міфологія та відома драма-феєрія Лесі Українки. У стрічці йдеться про життя духа лісу — Мавки, яка закохалась у звичайного селянина Лукаша, проте їм та світові загрожує Килина. Вона хоче перенаправити древні могутні сили чарівного лісу задля своїх корисливих прагнень.


Прем’єра відбулась 2 березня. За перший тиждень вдалося зібрати понад 25 мільйонів гривень. На другий тиждень мультик обігнав "Аватар 2" за кількістю проданих квитків в Україні.


Загальні касові збори перевищили 152 мільйони доларів, а всього в кінотеатр на мультик сходило більш ніж 1,2 мільйона глядачів.


Права на показ "Лісової пісні" придбали понад 80 країн, як-от США, Канада, Британія, Норвегія та інші.

Читайте усі приховані історії з життя за 1 грн
Життєві історії онлайн
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter