Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

"Мавка. Лісова пісня" з’явиться на екранах Естонії

КІНО

13 липня
155

"Мавка. Лісова пісня" з’явиться на екранах Естонії

"Мавка. Лісова пісня" — український анімаційний фільм, з’явиться у широкому прокаті в кінотеатрах Естонії. Про це повідомляють у Державному агентстві України з питань кіно.


Наразі трейлер естонською мовою мультика вже опубліковано на YouTube.


"Анімаційні герої подарують вам незабутню пригоду між двома світами й ознайомлять із давніми українськими обрядами, звичаями та легендами", — йдеться на сайті Держкіно.


Що відомо про "Мавку"


Це український анімаційний мультфільм, який ґрунтується на народній міфології та драмі-феєрії Лесі Українки. У стрічці зображено життя духа лісу — Мавки, яка покохала звичайного селянина Лукаша. А протистоїть їм Килина, яка хоче перенаправити древні могутні сили чарівного лісу задля своїх корисливих прагнень.


Варто також зазначити, що прем’єра відбулась іще 2 березня. Мультик за перший вікенд зібрав понад 25 мільйонів гривень. А наступного тижня в Україні він з легкістю обігнав "Аватар 2" за кількістю проданих квитків.

 

Нещодавно стало відомо, що за час прокату на "Мавку" сходило більше ніж 1,2 мільйона глядачів, а збори перевищили 152 мільйони гривень.


Фільм став найкасовішим за часи незалежності України, а права на показ продали у понад 80 країн світу, зокрема у США, Канаду, Британію, Чехію, Норвегію та в багато інших.


Нагадаємо також про майбутній мультсеріал-приквел, який зараз розробляють. Події там відбуватимуться до основного сюжету.

Автор: Михайло СТОЛЯР

Газета "Життя. Історії"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter