Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

М’ятні пряники з лимоном

Кулінарні рецепти

07 вересня
136

Смачна випічка

М’ятні пряники з лимоном

Інгредієнти: (на тісто) 50 г цукру, 350 г пшеничного борошна, 60 мл рафінованої олії (без запаху), 0,5 ч. л. ваніліну, чайна ложка розпушувача, щіпка лимонної кислоти, столова ложка м’ятного ароматизатора, цедра лимона; (на глазур) 250 г цукру, 80 мл води, чайна ложка лимонного соку, щіпка лимонної кислоти.

 

Приготування. До цукру влити 100 мл води і трішки підігріти, щоб він повністю розчинився. Влити м’ятний ароматизатор, оскільки в теплому середовищі його аромат розкриється найкраще. Коли сироп охолоне, всипати борошно та влити олію. Додати лимонну кислоту, розпушувач з ваніліном і лимонну цедру. Замісити однорідне тісто. Поставити його в холодне місце й дати, нехай постоїть там 30–40 хвилин, щоб тісто добре охолонуло. Потім сформувати з нього грудочки-прянички. Викласти їх на деко. Випікати 10–15 хвилин за температури 180 градусів. 
У каструлю всипати цукор, додати воду і довести до кипіння. Постійно помішуючи, уварювати сироп шість-десять хвилин. Додати дрібку лимонної кислоти та лимонний сік. Зняти з вогню. Кожен пряник занурити в цей сироп. Дати, нехай охолонуть.

Автор: Наталія Шевель

Газета "Дуже смачно"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter