Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

"Люксембург, Люксембург" у списку 10 найкасовіших українських фільмів

КІНО

05 травня
127

Популярність українського кіно.

"Люксембург, Люксембург" у списку 10 найкасовіших українських фільмів

"Люксембург, Люксембург" у десятці найкасовіших українських фільмів часів незалежності.

 

Про це повідомили на офіційному сайті Державного агентства України з питань кіно.

 

Незабаром буде місяць відтоді, як "Люксембург, Люксембург" показують в українському прокаті. Впродовж цього часу бокс-офіс фільму сягнув 25 мільйонів 361 тисячі гривень. Відтак кінокартина перегнала українську романтичну комедію "Секс і нічого особистого"(2018 року) та посіла десяте місце серед найкасовіших стрічок українського прокату. Зазначимо, фільм створено за підтримки "Держкіно України". У травні 2022 року "Люксембург, Люксембург" потрапив до списку п'яти учасників програми підтримки міжнародної промоції українських фільмів "proMOTION", що її започаткував Український інститут. Міжнародна промопідтримка в рамках програми відбувається за допомоги Göteborg Film Fund.


Відомо, що за перший тиждень показів у кінотеатрах України на фільм продали 36 400 квитків, а касові збори становили 5,59 мільйона гривень.


Нагадаємо, на великі екрани "Люксембург, Люксембург" вийшов 13 квітня 2023 року. Стрічка розповідає про братів-близнюків (їх зіграли Аміл та Раміл Насірови), які їдуть до Люксембурга, аби побачити свого хворого батька, який давно їх покинув. 

 

Автор: Софія ХОМИШИН

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter