Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

"Люксембург, Люксембург"

КІНО

15 квітня
315

Новинка вийшла у прокат українських кінотеатрів.

"Люксембург, Люксембург"

"Люксембург, Люксембург" українська комедія. Фільм розповідає про братів-близнюків, які їдуть до Люксембурга, аби побачити свого хворого батька, який давно їх покинув. 

 

У комедії знялися учасники українського рок-гурту "Курган & Agregat" Аміл та Раміл Насірови. Раміл зіграв українського поліціянта Василя, а Аміл — водія маршрутки Миколу. Також у стрічці взяли участь й інші актори: Наталія Гнітій, Людмила Саченко, Віктор Драпіковський, Доріс Майданюк, Карина Черчевич. Режисером і сценаристом фільму був Антоніо Лукіч. До створення стрічки також долучився кінопродакшн ForeFilms за підтримки "Держкіно".

 

Зазначимо,  дебютним повнометражним фільмом режисера стала трагікомедія "Мої думки тихі". Фільм став дуже популярним на українському кіноринку. Він здобув спеціальний приз журі на кінофестивалі в Карлових Варах, відзнаки національної кінопремії "Золота Дзиґа" та національної премії кінокритиків "Кіноколо".

 

За рейтингом IMDb стрічка отримала 7.4/10 балів.

 

На сайті українського видання "Кіно-Театр.UA" фільм має 9.3 із 10 зірок.

 

Відомо, що кінострічку почали знімати 2021 року, однак дознімати довелося вже після повномасштабного вторгнення росії. Значну частину кадрів знімали у Лубнах, Києві та Люксембурзі. 

 

Тривалість: 106 хвилин (1 година 46 хвилин).

 

Прем’єра фільму за кордоном відбулася восени 2023 року. В Україні перший показ відбувся 5 квітня 2023 року в селищі Близнюки Харківської області, в якому народилися Аміл та Раміл Насірови. Під час прем’єри вдалося зібрати 68 тисяч гривень для ЗСУ.

 

Нагадаємо, нещодавно в український прокат вийшла драма Бена Аффлека "Ейр" про легендарне партнерство Nike та Майкла Джордана.

 

 

 

 

Автор: Софія ХОМИШИН

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter