Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Конкурс на здобуття найпрестижнішої кінопремії "Оскар" відкрито

факти

Назар КОЛОДІЙ
14 липня 15:58
34
Джерело: Газета "Життя. Історії"

Конкурс претендентів на премію "Оскар"

Конкурс на здобуття найпрестижнішої кінопремії "Оскар" відкрито

 

 

Сайт Академії кінематографічних мистецтв і наук США відкрито для подачі заявок на участь у конкурсі на здобуття премії "Оскар" 2025 року, оголосила Академія.


Наразі Академія приймає загальні заявки (найкращий фільм та інші категорії), анімаційні повнометражні фільми, анімаційні короткометражні фільми, документальні повнометражні фільми, документальні короткометражні фільми, міжнародні повнометражні фільми, короткометражні фільми в прямому ефірі, оригінальні партитури та оригінальні пісні.


Заявки приймають у різні дати в період з 15 серпня до 14 листопада, залежно від категорії та дати відбіркового показу. (Загальні заявки, анімаційні, документальні та короткометражні фільми всіх видів мають дві різні дати подачі: одна для заявок, які пройшли відбір до 1 липня, а інша  для заявок, які пройшли відбір після цієї дати).

 


97-ма церемонія вручення премії "Оскар" відбудеться в театрі "Долбі" в Голлівуді 2 березня 2025 року. Серед перших претендентів весняний інді-фільм "Претенденти", літній блокбастер "Навиворіт-2", фільми-переможці Каннського фестивалю "Анора", "Емілія Перес" і "Субстанція", а також драма "Співай-співай", що виходить на екрани вже сьогодні.


На церемонії вручення премії "Оскар" 2024 року, яка відбулася в березні цього року, "Оппенгаймер" визнали найкращим фільмом і він отримав шість інших нагород, зокрема за найкращу режисуру (Крістофер Нолан), найкращу чоловічу роль (Кілліан Мерфі) та найкращу чоловічу роль другого плану (Роберт Дауні-молодший). Найкращою актрисою стала Емма Стоун з фільму "Бідолашні створіння", а найкращою актрисою другого плану Джой Рендольф з фільму "Да'вайн Джой".


Джерело: https://www.hollywoodreporter.com/

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Життєві історії на Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter