Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Кулінарні рецепти

04 липня
118

Смачна страва

Кабачкова ікра

Інгредієнти: 3 кг кабачків (приблизно 12 штук середньої величини), 10 невеликих морквин, 10 середніх цибулин, 10 помідорів середньої величини, сіль до смаку (приблизно 5 ч. л.), 100 мл олії, 2 ст. л. 9-відсоткового оцту, 2 ст. л. томатної пасти.


Приготування. Кабачки очистити від шкірки, а якщо вони досить великі, то і від насіння теж. Нарізати їх шматочками (напівкружечками або ще дрібніше), покласти у каструлю з олією. Поставити варитися, часто помішувати. Цибулю порізати, обсмажити, посолити й додати до кабачків. Так само додати потерту й підсмажену моркву. Помідори очистити від шкірки, порізати, обсмажити і також перекласти в каструлю. Варити все дві години від моменту, коли поставили кабачки на вогонь. 
Коли маса більше буде схожа на ікру, ніж на суп, зняти її з вогню і змолоти у мʼясорубці або подрібнити блендером чи кухонним комбайном. Ікра загусне. Поставити на мінімальний вогонь, влити оцет, посолити до смаку. Можна додати сухі трави або хмелі-сунелі. За 15 хвилин розлити в півлітрові банки. Стерилізувати їх 10–15 хвилин. Герметично закрити. Ікра виходить із кислинкою, дуже смачна! 

Автор: Наталія Шевель

Газета "Дуже смачно"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter