Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Ілон Маск розповів Ріші Сунаку про майбутнє і роботів

Люди

03 листопада
132

Історії про наше майбутнє

Ілон Маск розповів Ріші Сунаку про майбутнє і роботів

ЗІРКИ

 

 

 

У розмові з британським прем’єр-міністром у Лондоні Ілон Маск, найбагатша людина світу, визнав, що штучний інтелект стане "найбільш руйнівною силою в історії" щодо робочих місць. Люди не матимуть потреби в роботі. "У нас уперше буде щось розумніше за найрозумнішу людину. Настане момент, коли робота буде непотрібна. Ви можете мати її задля особистого задоволення, але штучний інтелект може зробити за вас усе",  сказав Маск.


Ріші Сунак не погодився із цим баченням. Він сказав, що вірить, що "робота надає нам сенс у житті", і стверджував, що штучний інтелект буде "другим пілотом" для працівників.


Маск розповів Сунаку, що роботи стануть найкращими друзями людини. Вони "зроблять усе" за них, запам’ятають кожну розмову і стануть "чарівним джином", здатним виконувати безмежні бажання своїх власників. "Одним із викликів у майбутньому буде те, як ми знайдемо сенс життя. Кожен матиме доступ до цього чарівного джина. Це буде найкращий репетитор, найтерплячіший репетитор",  розповів Маск.

 

Генеральний директор Tesla та SpaceX також висловив апокаліптичне попередження про те, що технології йдуть хибним шляхом. Існує загроза, що роботи, схожі на "Термінатора", обернуться проти людства.

 

"Гуманоїдний робот може переслідувати вас усюди, — сказав Маск. — Якось він отримає оновлення програмного забезпечення і перестане бути дружнім до людини".


Джерело: https://www.dailymail.co.uk/

Автор: Назар КОЛОДІЙ

Газета "Життєві історії"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter