Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Другі страви: Запечений ароматний фарширований перець

Другі страви

07 вересня 14:46
76
Джерело:

Кулінарія

Другі страви:  Запечений  ароматний фарширований перець
Запечений фарширований перець

Другі страви – це м'ясо, риба, гриби, картопля, рис, каші, овочі тощо

 

Інгредієнти: 

 

2 великі болгарські перчини червоного і жовтого кольору;

(на начинку) куряче філе, склянка вареного рису, 2 цибулини, пів морквини, 2 ст. л. подрібненої зелені кропу, чайна ложка сухого базиліку, 50 г родзинок, сіль і мелений чорний перець до смаку, 30 мл олії, приправа до м’яса;

(на заливку) цибулина, пів морквини, столова ложка томатного соусу, 4 ст. л. сметани, сіль та мелений чорний перець до смаку, чайна ложка цукру, 50 мл олії, склянка гарячої води.

 


Приготування.

 

Перчини розрізати навпіл, очистити від насіння, промити. Бланшувати їх у підсоленому окропі п’ять хвилин, щоб пізніше товсті стінки перцю швидше запеклися. 
Куряче філе промити, подрібнити в блендері (або змолоти в м’ясорубці) разом із цибулиною, змішати з вареним рисом. Промиті родзинки залити окропом, дати, нехай постоять 15 хвилин. Іншу цибулину подрібнити, моркву потерти, покласти у сковорідку з олією і ледь підрум’янити. Остудити й додати до фаршу разом із подрібненим кропом, базиліком та родзинками. Посолити, поперчити й перемішати. Різнобарвні половинки перчин щільно наповнити фаршем (з гіркою). Викласти їх у форму для запікання, змащену олією.
У сковорідці з олією пасерувати дрібно нарізану цибулину і потерту моркву, додати томатний соус, сметану, сіль, перець та цукор, прогріти п’ять хвилин. Помішуючи, влити склянку гарячої води. Готову суміш вилити у форму, вона має доходити до половини висоти перчин. Форму накрити фольгою і поставити в духовку. Запікати 30 хвилин за температури 180 градусів. Потім зняти фольгу, перець посипати дрібно потертим твердим сиром, який добре плавиться, і поставити ще раз у духовку. Запікати п’ять хвилин. Прикрасити листочками петрушки. Такий перець виходить смачнішим, аніж тушкований у каструлі зі сметанно-томатною підливою. 

Смачно і корисно!

Читайте усі приховані історії з життя за 1 грн
Життєві історії онлайн
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

ЧИТАЙТЕ
Рецепти: Смачні булочки з корицею  «Равлики»
16 вересня 13:22 168
Рецепти: Яблучне повидло «Барбариска» по-домашньому
16 вересня 10:19 166
Рецепти:   Ніжні кабачкові котлети з печерицями
15 вересня 23:14 75