Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Другі страви: Апетитні свинячі ребра з чорносливом

Другі страви

19 червня
127

Смачна страва

Другі страви:  Апетитні свинячі ребра з чорносливом

Другі страви – це м'ясо, риба, гриби, картопля, рис, каші, овочі тощо

 

 

Інгредієнти:

 

кілограм свинячих ребер, цибулина, 100 г чорносливу, червона перчина, стручок гострого перцю, 0,25 ч. л. суміші мелених перців, 0,5 ч. л. солі, 2 ст. л. рафінованої олії, 20 г масла, 0,5 скл. білого сухого вина, спеції до смаку.

 


Приготування.

 

Чорнослив промити, залити холодною водою і дати йому постояти 15–20 хвилин. Цибулину очистити й нарізати кільцями або півкільцями. У перцю відрізати плодоніжку і видалити насіння, нарізати його довільними шматочками. Так само зробити з гострим перцем. 
Ребра помити, розрізати на порційні шматочки, вимити й обсушити паперовими серветками або кухонним паперовим рушничком. У сковорідку влити олію і поставити її нагріватися на середній вогонь. Реберця посипати сіллю та чорним перцем, бажано щойно змеленим, а ще краще сумішшю перців, і старанно втерти спеції в м’ясо. У сковорідку до розігрітої олії додати масло, викласти ребра й посмажити впродовж 10-ти хвилин – до утворення рум’яної скоринки. Додати цибулю та перець, перемішати. Смажити приблизно 5–7 хвилин – до прозорості цибулі.
Покласти чорнослив (за бажання попередньо нарізати його), влити біле вино, додати спеції (найкраще хмелі-сунелі). Тушкувати під кришкою на невеликому вогні до готовності (приблизно 20–30 хвилин).
Страву подавати гарячою. Овочі та чорнослив – це вже чудовий гарнір. Можна ще приготувати салат і картопляне пюре. Ребра з чорносливом особливо смакують із запеченою картоплею.

Смачного!

Автор: Ольга Огородник

Газета "Дуже смачно!"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter