Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Дріжджовий рулет «Ягідне літо»

Кулінарні рецепти

01 червня
124

Смачна випічка

Дріжджовий рулет «Ягідне літо»

Інгредієнти: 50 г свіжих дріжджів, 0,5 л теплого молока, столова ложка цукру, борошно (скільки візьме тісто), 4 яйця, 100 г масла, пакетик ванільного цукру, трохи кориці, ягоди вишні, шовковиці та порічок, цукор до начинки (до смаку).


Приготування. Свіжі дріжджі розкришити в тепле молоко, додати столову ложку цукру та борошна. Поставити опару в тепле місце, накривши рушником, залишити на 15–30 хвилин.
Ягоди вишні, шовковиці та порічок помити, перебрати, вишні очистити від кісточок та змішати з цукром. В окрему миску розбити яйця та влити їх в опару. Сюди ж додати заздалегідь розтоплене масло. Також додати ванільний цукор і трохи кориці. Усе розмішати й потроху всипати борошно. Замісити тісто. Воно не має липнути до рук, але й не повинне бути занадто тугим. Поставити тісто в тепле місце, щоб підійшло, залишити там на годину. Потім розділити його на дві частини. Кожну розкачати, викласти на неї ягоди і згорнути рулетом. Деко змастити маслом, викласти рулети, зверху змастити їх збитим яйцем. Залишити хвилин на 20, щоб рулети трохи підросли. Поставити в розігріту духовку. Випікати за температури 180–200 градусів до готовності. 

Автор: Лариса Облакевич

Газета "Дуже смачно"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter