Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Cвятковий рецепт торта “До дня народження”

Кулінарні рецепти

30 жовтня
135

Смачна випічка

Cвятковий рецепт торта   “До дня народження”

СМАКОТА

 

Інгредієнти: 280 г мелених горіхів, по 9 жовтків і білків, яйце, 380 г цукру, 3 ст. л. панірувальних сухарів, цедра одного лимона;  (на безе)  4 білки, склянка цукру, по чайній ложці крохмалю й оцту, ванільний цукор;  (на крем)  2 скл. молока, 4 жовтки, склянка цукру, по 2 ст. л. борошна та крохмалю, 200 г масла, розчинна кава. 

 


Приготування. Білки збити до утворення піни, потроху всипаючи цукор. Додати по одному дев’ять жовтків і збити до утворення однорідної маси. Вибити яйце і знову збити. Додати сухарі, цедру й горіхи та акуратно перемішати. Тісто залишити на 10 хвилин. Круглу форму застелити пергаментним папером і вилити тісто. Поставити в розігріту до 180-ти градусів духовку випікатися до готовності. 
Чотири білки збити зі склянкою цукру до утворення піни, додати крохмаль і оцет та перемішати. Викласти в застелену пергаментним папером форму і поставити в розігріту до 160-ти градусів духовку на 2–3 години. 
Готуємо крем. Молоко (1,5 скл.) поварити зі склянкою звичайного цукру і ванільним. У решті молока розвести жовтки, борошно та крохмаль, влити до гарячого молока і старанно вимішувати, поки загусне. Масло збити й додати до охолодженої маси. Влити каву до смаку. 
Горіховий корж розрізати навпіл. Частину змастити кремом, покласти корж безе, знову змастити кремом, накрити іншою частиною горіхового коржа. Зверху змастити рештою крему і прикрасити на свій смак. Можна  оздобити торт білою глазур’ю та готовими цукровими квітами.

 

КОНДИТЕРСЬКІ ВИРОБИ

Автор: Дарія Матвіїв

Газета "Дуже смачно"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter