Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Ароматна піца з куркою і салом

Кулінарні рецепти

15 листопада
383

Смачна страва

Ароматна піца з куркою і салом

СМАКОТА

 

Інгредієнти: 250 г борошняної суміші для піци, півсклянки теплої води, 50 г маргарину, 3 ст. л. масла, половина курячого філе, 50 г сала з прошарками м’яса або шинки, 150 г твердого сиру з дірками, склянка густого томатного соусу, 2 зубчики часнику, ріпчаста цибулина, по 3 маслини та оливки, олія, 2–3 ст. л. соєвого соусу, сіль, мелений чорний перець, зелена цибуля, базилік.

 


Приготування. До борошняної суміші влити теплу воду і розтоплений маргарин. Тісто вимішувати впродовж 5–10-ти хвилин. Накрити і поставити в тепле місце (за температури 30–35 градусів) на 1,5 години. 
Куряче філе посипати сіллю та перцем, змастити соєвим соусом, загорнути у фольгу і поставити запікатися в розігріту до 250-ти градусів духовку на 30–40 хвилин. Сало нарізати невеликими брусочками й підсолити. Фольгу на філе розгорнути, покласти туди сало, полити соком, що утворився під час запікання філе, і дати підрум’яниться. Сир нарізати невеликими брусочками, маслини – кільцями або півкільцями. Готове філе нарізати брусками. 
Часник та цибулю подрібнити, пасерувати на олії, додати томатний соус і залишити тушкуватися до готовності. Посолити і поперчити. 
Тісто розкачати пластом завтовшки 5–7 мм і викласти на змащене деко, сформувавши бортики. Зверху тісто змастити розтопленим маслом, а тоді – соусом. Викласти сало, куряче філе та сир. Посолити, поперчити і посипати подрібненим базиліком. Поставити запікатися в розігріту до 230-ти градусів духовку на 10–12 хвилин до рум’яного кольору. Перед подаванням посипати зеленою цибулею і базиліком. 
З цієї кількості тіста можна приготувати одну велику піцу (на ціле деко) або дві невеликі (діаметром 25 см). Я готую дві піци. Одну запікаю відразу, іншу разом із деком накриваю харчовою плівкою і ставлю в морозильну камеру. Так її можна зберігати впродовж декількох місяців. 
Заморожену піцу вийняти з морозилки і зняти плівку. Залишити на декілька хвилин за кімнатної температури, а тоді поставити випікатися в розігірту до 250-ти градусів духовку на 15 хвилин. Піца виходить дуже смачною, із золотавою хрусткою скоринкою і м’яким приємним тістом. Можна додавати інші інгредієнти – на свій смак. 

Автор: Юлія Бондарєва

Газета "Дуже смачно"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter