Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Арестович може потрапити за ґрати за сексизм

Люди

13 жовтня
138

Арестович може потрапити за ґрати за сексизм

ЗІРКИ

 

Полеміка навколо скандальних сексистських заяв колишнього радника Офісу Президента Олексія Арестовича триває, і зараз відкрито слідство щодо його висловлювань. Повідомила про це народний депутат Інна Совсун, яка звернулася до правоохоронних органів через справу Арестовича. 

 


Поліція відповіла їй і підтвердила початок досудового розслідування. "Це означає, що поліція зобов'язана провести розслідування. Я отримала відповідь від Генерального прокурора, що справу передали в Київську міську прокуратуру. Ця справа вимагає постійного громадського контролю", - заявила Совсун.


Зараз розслідування проводять згідно зі статтею 300 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді двох-трьох років позбавлення волі. 


Арестович став об'єктом скандалу після того, як на платних семінарах він висловив сексистські заяви та давав жахливі описи насильства над жінками. Серед його заяв були такі, як "жінка йде на службу до Сатани" і "починає підморгувати буквально через хвилину після народження". Крім того, Арестович назвав жінок "розколотими істотами".

 

Секси́зм (від лат. sexus — стать; також гендерна дискримінація, дискримінація за статтю) — упередження чи дискримінація людей через їхню стать або гендер. (Джерело: Вікіпедія)


Джерело: https://www.unian.ua/

Автор: Назар КОЛОДІЙ

Газета "Життя. Історії"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter