Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Торт “Лебединий пух”

Дуже смачно

Ольга Мокрицька
28 вересня 14:07
405
Джерело: Газета "Дуже смачно"

Смачна випічка

Торт “Лебединий пух”

Інгредієнти: 1,5 скл. цукру, 4 яйця, склянка сметани, 3 скл. борошна, столова ложка амонію, какао-порошок, арахіс.

 

Приготування. Цукор добре збити з яйцями (цукор всипати по трішки). Сметану змішати з амонієм. Додати борошно, вимішати і спекти два білих коржі. Так само спекти чорні коржі, тільки до тіста додати 2,5–3 ст. л. какао. Кожен корж зверху посипати підсмаженим арахісом. Заварити заварну масу: 0,5 літра молока розмішати зі склянкою цукру і поставити на вогонь. Окремо взяти 2 ст. л. борошна і 2 ст. л. крохмалю. До крохмалю і борошна додати холодне молоко (100 г), перемішати крохмаль, борошно і молоко. Коли закипить молоко з цукром, додати ванільний цукор (пачку) і лити по трішки молоко з борошном і крохмалем. Коли закипить, зменшити вогонь і тримати хвилину. Відставити, щоб охололо. За той час підготувати яблука, мак і вишні.


Мак: промити і поставити варити на малий вогонь 20–25 хвилин. Влити воду, мак має бути трішки мокрим, але без води. Змолоти у м’ясорубці двічі через найгустіше ситко. Тоді додати до маку збитий білок із цукром і 50 г м’якого масла.
Вишні: взяти консервовані у власному соку виші. Сік заздалегідь зцідити, а вишеньки розрізати наполовину.
Яблука: яблука мають бути твердіші і трішки кислуваті. Почистити і порізати дольками. Заварити сироп: 2 скл. цукру, склянка води. Коли закипить сироп, додати яблука, вийняти через 5–7 хвилин шумівкою.
Формуємо торт перемащуючи коржі: чорний корж, крем, вишні, білий корж, крем, мак, чорний корж, крем, яблука, білий корж, залити верх шоколадом. Такий торт випікати на великому деко. Оздобити вишнями та за бажанням.

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Життєві історії на Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter