Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Торт “Лебединий пух”

Дуже смачно

28 вересня
357

Смачна випічка

Торт “Лебединий пух”

Інгредієнти: 1,5 скл. цукру, 4 яйця, склянка сметани, 3 скл. борошна, столова ложка амонію, какао-порошок, арахіс.

 

Приготування. Цукор добре збити з яйцями (цукор всипати по трішки). Сметану змішати з амонієм. Додати борошно, вимішати і спекти два білих коржі. Так само спекти чорні коржі, тільки до тіста додати 2,5–3 ст. л. какао. Кожен корж зверху посипати підсмаженим арахісом. Заварити заварну масу: 0,5 літра молока розмішати зі склянкою цукру і поставити на вогонь. Окремо взяти 2 ст. л. борошна і 2 ст. л. крохмалю. До крохмалю і борошна додати холодне молоко (100 г), перемішати крохмаль, борошно і молоко. Коли закипить молоко з цукром, додати ванільний цукор (пачку) і лити по трішки молоко з борошном і крохмалем. Коли закипить, зменшити вогонь і тримати хвилину. Відставити, щоб охололо. За той час підготувати яблука, мак і вишні.


Мак: промити і поставити варити на малий вогонь 20–25 хвилин. Влити воду, мак має бути трішки мокрим, але без води. Змолоти у м’ясорубці двічі через найгустіше ситко. Тоді додати до маку збитий білок із цукром і 50 г м’якого масла.
Вишні: взяти консервовані у власному соку виші. Сік заздалегідь зцідити, а вишеньки розрізати наполовину.
Яблука: яблука мають бути твердіші і трішки кислуваті. Почистити і порізати дольками. Заварити сироп: 2 скл. цукру, склянка води. Коли закипить сироп, додати яблука, вийняти через 5–7 хвилин шумівкою.
Формуємо торт перемащуючи коржі: чорний корж, крем, вишні, білий корж, крем, мак, чорний корж, крем, яблука, білий корж, залити верх шоколадом. Такий торт випікати на великому деко. Оздобити вишнями та за бажанням.

Автор: Ольга Мокрицька

Газета "Дуже смачно"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter