Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Том Генкс закликав остерігатись відео зі штучним інтелектом, який підробив його обличчя

Факти

02 жовтня
370

Том Генкс закликав остерігатись відео зі штучним інтелектом, який підробив його обличчя

Том Генкс — 67-річний американський актор і продюсер, закликає не вірити новому вірусному відео у мережі, в якому штучний інтелект створив його комп’ютерне зображення та прорекламував стоматологічну клініку. Про це повідомляє видання People.


Оскароносний актор попередив своїх шанувальників в інстаграмі щодо підробленого відеоролика про стоматологічну клініку, в якому використовували комп'ютерну генерацію його образу. Актор застеріг, що з ним це взагалі не пов’язане.

 

STORRISS Premium — отримайте ексклюзивні ІСТОРІЇ за одну гривню.


"УВАГА!! Є відео, яке рекламує щось стоматологічне зі мною та штучним інтелектом. Я не маю до цього жодного стосунку", — написав він.

 


Раніше зірка кінокартини "Форрест Гамп" висловлювався про все активніше використання штучного інтелекту в креативних галузях. В одному з епізодів подкасту The Adam Buxton Podcast також пригадав про свій перший досвід, коли комп’ютер виконував більшість роботи.


"Уперше, коли ми зняли фільм, на якому зберігалась величезна кількість наших даних, — буквально те, який ми мали вигляд, — це була стрічка під назвою "Полярний експрес", — розповідав тоді він. — Ми бачили, що це насувається. Ми бачили, що з’явиться ця здатність брати нулі й одиниці на комп’ютері й перетворювати їх на обличчя та персонажа. Відтоді це лише зросло в мільярд разів, і ми бачимо це всюди".

 

ГОРОСКОП на завтра для всіх знаків зодіаку


До того ж Том висловлює думку, що використання штучного інтелекту в кіно й на телешоу стане серйозним пунктом переговорів у контрактах артистів, оскільки потрібно буде захистити їхній образ як інтелектуальну власність.


"Я можу вам сказати, що в усіх гільдіях, у всіх агенціях і юридичних фірмах ведуть дискусії, щоб визначити юридичні наслідки того, що моє обличчя та голос — і всіх інших — є нашою інтелектуальною власністю", — доповнив Генкс.

Автор: Михайло СТОЛЯР

Газета "Життя. Історії"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter