Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Тейлор Свіфт дала концерт, який спровокував сейсмічну активність

Факти

29 липня
184

Тейлор Свіфт дала концерт, який спровокував сейсмічну активність

Тейлор Свіфт — американська виконавиця, виступала у місті Сіетл, США, 22 та 23 липня, концерти зумовили сейсмічну активність, еквівалентну землетрусу силою 2,3 бала. Про це повідомляє BBC Україна.


Дані записали під час концерту Тейлор на стадіоні Lumen Field 22, який вміщає понад 68 000 глядачів. За словами місцевої сейсмологині Джекі Каплан-Ауербах, таку активність могли спричинити шанувальники співачки або ж потужна звукова система.


Науковиця також зазначила, що цей концерт побив попередній рекорд Сіетла, який закріпився в історії як Beast quake — "Звірячий землетрус". Тоді, 2011 року, фанати американського футболу святкували тачдаун (один зі способів набирання очок) Маршона Лінча — гравця Seattle Seahawks. Різниця між грою та нещодавнім виступом виявилась лише у 0,3 бала, але тряска була вдвічі сильнішою, що "абсолютно подвоїло ефект".

 

Фото: https://www.instagram.com/taylorswift/


"Я отримала дані за обидва вечори концертів і відразу помітила, що був один і той самий набір сигналів. Якщо я накладу їх один на одного, вони майже ідентичні", — пояснила експертка.


Після аншлагових американських концертів артистка написала у себе в Instagram, що ці вихідні стали дня неї найулюбленішими в житті.


"Спасибі вам за все. За всі оплески, крики, стрибки, танці, співи на всю горлянку", — висловилась вона.

Автор: Євген ЛЮДКЕВИЧ

Газета "Життя. Історії"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter