Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Смаколики: Пухка ароматна вишнева «слойка»

Смаколики

Ольга Федорченко
21 червня 18:35
191
Джерело: Газета "Дуже смачно!"

Смачна здоба

Смаколики:   Пухка ароматна вишнева «слойка»

 

Інгредієнти: 

 

200–250 г масла або маргарину, яйце, столова ложка крохмалю, 2–2,5 склянки пшеничного борошна, 0,5 склянки води, лимон, 4 столові ложки цукру, чайна ложка солі, 400–500 г вишень (свіжих або заморожених). 

 


Приготування.

 

Лимон помити, розрізати на часточки або товсті кружечки і залити їх окропом. Потім дістати їх і вичавити сік у склянку (його використовуватимемо під час приготування листкового тіста), – сік вийде теплим, тому його бажано поставити в холодильник на 10–15 хвилин. 
Борошно просіяти через дрібне сито у велику миску, посолити, додати лимонний сік і дві склянки кип'яченої негарячої води. Усе це добре розмішати – спочатку ложкою, потім вимісити в мисці руками, додаючи поступово борошно. Коли тісто перестане липнути до рук, викласти його на плоску поверхню, присипану борошном, і місити, щоб тісто стало однорідним. Тісто розкачати на харчовій плівці й скрутити в рулет. Покласти його в холодильник на годину.
Якщо вишні заморожені, їх потрібно розморозити в мікрохвильовій печі, або природним способом. Якщо свіжі, помити й вийняти кісточки. Покласти ягоди в глибоку сковороду або каструлю з товстими стінками, долити трохи води (приблизно дві склянки), додати цукор і крохмаль. Варити на слабкому вогні упродовж 10–15 хвилин. Зняти каструлю з вогню й злити сік, що утворився.
Дістати тісто з холодильника, розгорнути і зняти харчову плівку, розкачати його не дуже тонко і не дуже товсто (завтовшки 5 мм). Тісто порізати квадратними шматками розміром 7 х 7 см. Ложкою акуратно викласти вишневу начинку, квадратні шматки тіста зігнути навпіл, щоб вийшли трикутники, і заліпити краї. 
Яйце розбити в мисці й добре збити виделкою або віничком. Духовку нагріти до 180–200 ºС, деко застелити папером для випікання. Викласти «слойки», щоб між ними була відстань не менш аніж 3 см. Запікати впродовж 15–20 хвилин. Потім дістати їх і змастити збитим яйцем.

Читайте усі приховані історії з життя за 1 грн
Життєві історії онлайн
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter