Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Смаколики: Пиріг із варенням за сімейним рецептом

Смаколики

Світлана Климовська
02 червня 11:35
61
Джерело: Газета "Дуже смачно!"

Смачний пиріг по-домашньому

Смаколики: Пиріг із варенням за сімейним рецептом

 

Смачний пиріг за сімейним рецептом  

                                                 
Інгредієнти:

(на тісто) 300 мл молока, 550–600 г борошна, 20 г свіжих дріжджів, 100 г масла, 30 г меду, 70 г цукру, 2 яйця, 5 г солі; (на макову начинку) 150 г маку, 0,5 л води, 0,5 л молока, 4 ст. л. будь-якого домашнього варення або джему; (на яблучно-горіхову начинку) 200 г смаженого мигдалю (можна волоських горіхів), 4 великі яблука або 5 середніх, чайна ложка кориці, 4 ст. л. меду або яблучного повидла.

 

Приготування.

Мак залити водою і поварити 10 хвилин після закипання. Злити воду. Залити молоком та поварити 10 хвилин після закипання. Злити молоко. Мак охолодити й подрібнити блендером. Додати улюблене варення – і можна використовувати в начинку для пирога. 
Далі почистити яблука й порізати їх кубиками. Додати цукор, повидло, корицю та подрібнені горіхи. Розмішати. Використовувати в начинку для пирога. 
Після цього в ледь теплому молоці (150 мл) розчинити дріжджі. Додати 120 г борошна від загальної кількості. Розмішати, накрити плівкою і залишити підходити на 30 хвилин. У чашу міксера або у велику миску для ручного замішування просіяти решту борошна, додати цукор, сіль та мед. Сюди ж додати збиті виделкою яйця, решту молока й опару, яка підійшла. Замісити тісто до поєднання інгредієнтів. Поступово вмішати холодне масло. Тісто має бути еластичне і не липнути до рук та поверхні. Борошна бажано не додавати, лише присипати ним поверхню. Накрити плівкою, рушником і залишити підходити на півтори-дві години. 
Згодом перекласти тісто на робочу поверхню. За допомогою ножа розділити його. Половину тіста розкачати й викласти у форму діаметром 30 см, сформувавши дно та боки. Викласти макову начинку. Відрізати невелику частину тіста від половини, що залишилася. Розкачати коло, щоб накрити ним макову начинку. Викласти яблучно-горіхову начинку. З решти тіста сформувати верх пирога – зробити сіточку або інші візерунки. Пиріг накрити і залишити підходити ще на 30 хвилин. Змастити сумішшю жовтка та молока (20 мл). Випікати за температури 180 градусів 40–50 хвилин. Повністю охолодити.

 

Смачного!

View Synonyms and Definitions
Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Життєві історії на Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

ЧИТАЙТЕ
Кулінарні рецепти: Смачне гарбузове варення
31 липня 10:32 191
Смаколики: Смачний пиріг із малиною по-домашньому
25 травня 19:23 105
Вишукані смачні тістечка «Персики»
10 лютого 15:15 168