Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

ГАЗЕТА «ЖИТТЯ. ІСТОРІЇ»

20 березня
153

Якби ж я знав про це раніше...

Щастя в друзки

Вони перетнулися на дискотеці, де було напівтемно, гамірно і весело. Ідеальна фігура дівчини у вузьких джинсах і пластика в танці притягували погляди всіх присутніх. Як і те, що дівчина все обличчя ховала в розкішному волоссі. 


Максим, іще той відчайдух і ловелас, вирішив першим відкрити для себе (та й для решти) цю таємничу незнайомку. Танцювали, говорили, провів з дискотеки, але тільки до таксі, – так наполягала дівчина. Наступного разу історія повторилася. Втретє незнайомка прийшла в розкішній короткій сукні, яка виділяла бездоганно скроєне тіло. Максим був певен, що така красуня або вміло грає, або направду з обличчям щось не гаразд, – бачив його лиш за вуаллю волосся і ще раз випадково, коли в цілковитій темноті ту пишну гривку відкидала – ніби ніяких дефектів. Цікавість аж розпирала, та якась невидима сила не допускала й думки силою відслонити завісу. Голос її заворожував, таємничість притягувала, адреналін зашкалював. Хлопець втрачав розум і терпець, адже зі всіх вона лиш його вибрала, тобто не відмовила в танцях, бо не один у залі старався підійти до неї. А йому дозволила навіть поцілувати, дарма що тільки у плече. Якось похапцем, ніби вкрав той поцілунок, а так хотілося чогось більшого. Саме з нею, з тією, яка манила запахом тіла й незвичною поведінкою.


Аж якось на його мобільний з невідомого номера надіслали фото таємничої незнайомки. Фото, на якому обличчя сховане у волоссі. А за хвилину наступне. Максим оторопів: на тому другому фото була знайома дівчина, повненька і незграбна Роксолана. З якого б то дива хтось нагадав про минуле? Скільки років не бачив її, п'ять чи й шість? Максим тоді навчався на останньому курсі інституту, вона – на першому. Жили в одному гуртожитку, де й познайомились. Пригадав, як спокусив її, незайману, бо знав, що закохана в нього, як згодом повідомила, що вагітна і батьки її з дому виженуть, якщо він не одружиться з нею. Посміявся, поглузував: «Ти подивися у дзеркало на себе, а потім на мене – Колобок і Геркулес. Такі, як ти, не для кохання, а для одруження й поготів».
Забув за неї відразу ж, не одна така була в нього і чи ще одна буде! Тепер здогадки розривали сумніви. Увечері біг на дискотеку в надії побачити її та пролити трохи світла. Не було, не прийшла. Зате надіслали з того ж номера відео – незнайомка відкидає волосся. О Боже, Роксолана! Обіймає миле хлопченя років п’яти – копія Максима в дитинстві, далі в кадрі показується красивий чоловік, до якого малий біжить зі щасливим сміхом: «Татусю!».


У Максима дух перехопило... Проглянув відео ще раз, а потім його витерли на тому кінці лінії. Усе, нема нічого!
Зате отримав смс: «Тіло можна змінити, гріхи і совість – ні!».
Хотів зателефонувати, але зрозумів, що його номер заблокували. Пожбурив із люті телефоном об асфальт. Та що той апарат, адже второпав, що колись отак кинув своє щастя! Адже після нещодавньої аварії йому поставили вердикт – ніколи не зможе стати батьком.

Автор: Наталія ВАСИЛІВ

Газета "Життя. Історії"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter