Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Рецепти: Баклажанна ікра

Кулінарні рецепти

Дарія ДОРОШКЕВИЧ
26 серпня 22:28
155
Джерело: Газета "Дуже смачно!"

Рецепти Дарії Дорошкевич

Рецепти: Баклажанна ікра
Ексклюзивні рецепти зіркового блогера

Смачні рецепти онлайн газети "Дуже смачно!"

 

Баклажанна ікра  

 

                                                                  
Інгредієнти:

2 великі цибулини, 6 солодких перчин «Білозірка», 6 баклажанів середнього розміру, кілограм дозрілих помідорів, 4–5 ст. л. соняшникової рафінованої олії (це в маминому варіанті, я заміняю оливковою), чайна ложка цукру, сіль до смаку.

 

Приготування.

Баклажани проколоти в різних місцях виделкою. Скласти у форму. Запікати в духовій шафі впродовж години за температури 180 градусів. Баклажани мають стати дуже м’якими. Повністю охолодити. Зняти з них шкірку, баклажани дрібно нарубати ножем. 
Тим часом нарізати дрібними кубиками цибулю та солодкий перець. Розігріти олію, додати цибулю і посмажити на середньому вогні, помішуючи, до прозорості. Додати весь перець, посмажити, час від часу помішуючи, на середньому вогні ще близько 20 хвилин. Цибуля та перець мають стати м’якими. Помідори облити окропом, зняти з них шкірку, подрібнити їх блендером до утворення однорідної маси.
У сковорідку викласти баклажани, прогріти їх дві-три хвилини, потім додати томатну масу, сіль та цукор. Потушкувати ікру під кришкою на малому вогні 10–15 хвилин. Якщо ікра занадто рідка, можна зняти кришку і готувати її ще 10–15 хвилин, щоб випарувати зайву вологу. Готову ікру обов’язково покласти в холодильник і тільки тоді подавати на стіл. 

 

Смачного!

Читайте усі приховані історії з життя за 1 грн
Життєві історії онлайн
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter