Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Пліткарка

КІНО

03 квітня
377

Телевізійна молодіжна драма

Пліткарка

"Пліткарка"  популярний американський серіал, який зняли на основі однойменної серії романів американської письменниці Сесилі фон Цигезар. Телевізійна молодіжна драма виходила від 2007-го до 2012 року.  

 

Зазначимо, спершу планували, що "Пліткарка" буде фільмом, у якому головну роль зіграє Ліндсі Логан. Проте Джош Шварц створив повноцінний серіал. 

 

Кінострічка розповідає про підлітків, які живуть у заможному районі Нью-Йорка та ходять до елітної школи. Вони проживають цікаву молодість, сповнену різноманітних інтриг, сварок та веселощів. Про всі подробиці їхнього заможного життя глядачі дізнаються з популярного блога загадкової "Пліткарки". Утім, ніхто не знає людини, яка веде цей таємничий блог. 

 

Прем'єра серіалу відбулася 17 вересня 2007 року. 

 

Загалом опублікували шість сезонів та 121 серію. Перший сезон — 18 серій, другий — 25 серій, третій — 22 серії, четвертий — 22 серії, п'ятий — 24 серії, шостий — 10 серій. 

 

Фінальний епізод "Пліткарки" вийшов 17 грудня 2012 року. 

 

Серіал знімали у Нью-Йорку. Тож під час перегляду на екрані можна побачити відомий музей мистецтва "Метрополітен", фонтан Bethesda в центральному парку і готель Empire. 

 

Ерік Даман працював над костюмами героїв серіалу. В одному з інтерв'ю він розповів, що, придумуючи образи, надихався знаменитостями. Наприклад, Кейт Мосс надихнула його на створення образу Серени, а вбрання Одрі Гепберн і Анни Вінтур мали значний вплив на фінальний образ для Блер. 

 

Зазначимо, впродовж усього серіалу обідки Блер і туфлі Серени жодного разу не повторювалися.  

 

У серіалі знялися Блейк Лайвлі (Серена ван дер Вудсен), Лейтон Містер (Блер Волдорф), Чейс Крофорд (Нейт Арчібальд), Ед Вествік (Чак Басс), Пенн Беджлі (Ден Гамфрі), Тейлор Момсен (Дженні Гамфрі) та інші. 

 

Нагадаємо, 2021 року HBO перезапустив проєкт. Канал зняв серіал, який також розповідає про підліткові драми, стосунки, моду та Нью-Йорк.

Автор: Софія ХОМИШИН

"Життя. Історії"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter