Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Пісні Джамали, Руслани та Kalush серед 25 найкращих треків в історії “Євробачення”

Факти

18 травня
149

Найкращі пісні міжнародного пісенного конкурсу.

Пісні Джамали, Руслани та Kalush серед 25 найкращих треків в історії “Євробачення”

Британська газета The Guardian склала рейтинг переможних пісень в історії міжнародного пісенного конкурсу. До переліку потрапили треки трьох представників України. Зокрема, музичні композиції Джамали, Руслани Лижичко та пісня гурту Kalush. Усі треки українських виконавців у ТОП-25 пісень конкурсу.


Трек Джамали "1944" зайняв третє місце в рейтингу. У трійці найкращих пісень також  композиція Waterloo шведського музичного гурту ABBA, який переміг на "Євробаченні–1974". На другому місці французька співачка Франс Галль, яка була представницею Люксембургу 1965 року, вона перемогла в конкурсі з піснею Poupée de Cire, Poupée de Son.


Зазначимо, представниця України Джамала виборола перемогу 2016 року, тоді вона набрала 534 бали.


Співачка Руслана та її пісня Wild Dances, з якою вона здобула перемогу 2004 року, зайняли 13-те місце в рейтингу. Торішні переможці "Євробачення" гурт Kalush у списку переможних пісень конкурсу під 24-м номером.


Переможниця "Євробачення–2023" Loreen на четвертому місці в рейтингу від The Guardian. Проте вона потрапила до списку не з цьогорічною піснею, а з треком Euphoria, завдяки якому вперше перемогла на пісенному конкурсі 2012 року.


Нагадаємо, у цьогорічному 67-му міжнародному пісенному конкурсі, який від імені України відбувся в Ліверпулі, представниками України був гурт TVORCHI, вони заспівали пісню Heart of Steel та посіли шосту сходинку.

 

Автор: Софія ХОМИШИН

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

ЧИТАЙТЕ

KALUSH і Jerry Heil знову заспівали дуетом
20 травня 151