Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

"Оскар–2024". Дата проведення кінопремії

КІНО

25 квітня
187

Важливі дати найпрестижнішої нагороди в кінематографі США.

"Оскар–2024". Дата проведення кінопремії

"Оскар2024" заплановано на 10 березня 2024 року. Дату та терміни подання заявок оголосила американська кіноакадемія. Про це пише видання Variety.


Відомо, що заявки на загальні категорії кінопремії потрібно подати щонайпізніше до 18 листопада 2023 року. Голосувати за складання скороченого списку бажаних кандидатів, відібраних для остаточного розгляду з довгого списку тих, хто претендує на премію, можна буде в період між 18 і 21 грудня. Саме голосування за номінаціями відбуватиметься від 11 до 16 січня 2024 року, а список номінантів анонсують 23 січня.


Фінальне голосування за переможців кінопремії розпочнеться 22 лютого 2024 року. Подію показуватимуть у прямому етері на каналі ABC у понад 200 країнах. Церемонія нагородження відбудеться в театрі Dolby в Голлівуді.

 

Нагадаємо, цього року найпрестижнішу нагороду в кінематографі США отримав науково-фантастичний фільм "Все завжди і водночас". Режисерами та сценаристами стрічки стали Ден Кван та Деніел Шайнерт, а головну роль у фільмі виконала Мішель Єо, яка виграла "Оскар2023" в номінації "Найкраща жіноча роль". До того ж вона стала першою за всю історію кінопремії азійкою, яка перемогла в цій категорії.

 

Автор: Христина КРАСІВ

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter