Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Олег Сенцов розповів про важку хворобу старшого сина

Люди

06 серпня
109

Олег Сенцов розповів про важку хворобу старшого сина

Олег Сенцов — український режисер та військовий, поділився, що у його 19-річного сина Владислава важка хвороба — аутизм, який діагностували ще у малому віці. Про це він повідомив у себе у Facebook.


Режисер зізнався, що Владиславові поставили діагноз аутизм у три роки. Хлопчик не розмовляв до шести років, не міг гратись іграшками, як усі, та ходив без причини по колу.


"Важко прийняти, що твоя дитина не така, як інші, але ще важче боротися з хворобою, від якої немає ліків... Ми ходили по безкінцевому колу лікарів, пробуючи всі методики, які тільки існували. Влада вигнали з двох звичайних дитсадків і він опинився у спеціалізованому. Тоді він заговорив", — розповів Олег.

 

Фото: https://www.facebook.com/oleg.sentsov


За словами Олега Сенцова, у спеціалізованій школі синові ставало краще, тож згодом вони відмовились від деяких ліків. На жаль, дитину почали цькувати, й батьки вирішили забрати його з навчання. 

 

Колишній політв’язень кремля також згадав, як Владислав любив казки й малювання і що з роками його вподобання не змінились. Він похвалився, що син вступив до Київського національного університету Карпенка-Карого.


"А потім настав 2014-й, окупація Криму та тюрма. Нас розлучили на п'ять років, і Влад виріс без мене. Після мого звільнення забрати його в Київ було нелегкою справою, але ми зробили це. Тут він пішов у звичайну школу, знову було важко. Він майже не знав української, але вивчив її та вирішив вступати на художника театру ляльок", — доповнив Сенцов.

Автор: Михайло СТОЛЯР

Газета "Життя. Історії"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter