Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Метт Деймон святкує день народження — 53 роки

Факти

08 жовтня
346

Кар’єра актора насичена та об’ємна

Метт Деймон святкує день народження — 53 роки

Метт Деймон — американський актор, святкує 8 жовтня день народження, йому виповнилося 53 роки. За свою кар’єру оскароносна зірка знявся в багатьох популярних проєктах.

 

Метт за кар’єру отримав один "Оскар", дев’ять номінацій цієї престижної премії й заробив 225 мільйонів доларів.


Окрім того, критики визнають його за численні зіркові ролі в таких фільмах, як "Урятувати рядового Раяна", "Талановитий містер Ріплі" і "Відступники".

 

1998 року він отримав нагороду "Зірка завтрашнього дня", яку йому вручили під час 24-ї щорічної церемонії нагородження ShoWest Awards. Він переміг за роботу в стрічці "Розумник Вілл Гантінґ". Того ж року отримав премію "Оскар" за цю кінокартину.

 

 

2001 року Деймон зіграв у фільмі "Одинадцять друзів Оушена", яка зробила його ще відомішим і відкрила більше можливостей.

 


2010 року Метт виступив як ведучий на 24-й церемонії вручення нагород American Cinematheque Awards у Беверлі-Гіллз.

 


2015 року зі знаменитістю вийшов фільм "Марсіянин", який зібрав хорошу касу й отримав гарні відгуки від критиків та глядачів. На фотографії він позує на червоній доріжці в Лондоні на прем’єрі стрічки.

 


2023 року Метт знявся в "Оппенгеймері" Крістофера Нолана, який став найпопулярнішим і найкасовішим біографічним фільмом в історії кіно. Хоч і Деймон зіграв другорядного персонажа-генерала, проте його акторська гра була на рівні з Кілліаном Мерфі, який втілив самого Роберта Оппенгеймера. На світлині він прибув у Лондон на прем’єру.

 

Автор: Євген ЛЮДКЕВИЧ

Газета "Життя. Історії"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter