Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Ларс фон Трієр розкритикував рішення про передачу данських F-16 Україні

Факти

23 серпня
248

Ларс фон Трієр розкритикував рішення про передачу данських F-16 Україні

Ларс фон Трієр — данський кінорежисер і сценарист, розкритикував на своїй Instagram-сторінці прем’єрку Данії Метте Фредеріксен за те, що країна передає винищувачі F-16 Україні.


Всесвітньовідомий данський режисер, який відомий передусім роботами "Антихрист", "Німфоманка", "Доґвіль", висловив критику прем’єрці, адже та опублікувала світлину, на якій сидить у кабіні багатоцільового винищувача F-16.


"Пану Зеленському та пану путіну, і не в останню чергу пані Фредеріксен (яка вчора, як хтось безмежно закоханий, позувала в кабіні однієї з найстрашніших машин для вбивств нашого часу, усміхаючись від вуха до вуха): життя росіян також мають значення", — прокоментував фон Трієр.

 


Доповнимо, що відповідь України не забарилась. Секретар Ради національної безпеки й оборони України (РНБО) Олексій Данілов розгромив режисера у Twitter.

 

"Проста порада відомому режисерові: уявити, що це в його місто щоденно летить російська ракета, це його батька чи матір убили, вивезли до росії його онука, а російський мародер зґвалтував його дружину, перед цим спаливши його дім. У такому разі абстракція лицемірного "гуманізму" набуває зовсім інших рис — реального, а не видуманого життя", — сказав держслужбовець.


Нагадаємо, раніше Данія під час зустрічі із Зеленським підтвердила, що передасть 19 F-16, деякі вже надійдуть на озброєння до кінця цього року. До слова, Нідерланди теж передають нам винищувачі — 42 апарати.

 

STORRISS Premium — отримайте ексклюзивні історії за одну гривню.

Автор: Євген ЛЮДКЕВИЧ

Газета "Життя. Історії"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter