Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Критика проєкту закону про мобілізацію

Влада

10 лютого
116

Критика проєкту закону про мобілізацію

 

ПРОЄКТ ЗАКОНУ ТРЕБА ЗМІНИТИ


На думку лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко, «…тих військових, які сьогодні мотивовано, професійно, віддано захищають Україну, мусять замінити такі самі мотивовані, професійні, віддані люди, які прийдуть і будуть здатні боронити нашу державу, а не випадкові люди, яких схопили на вулиці, яких кидають на передову майже непідготовленими» наголосила вона.


Юлія Тимошенко вважає неправильним запровадження обов’язкової вислуги для мобілізованих у 36 місяців замість 18, електронних повісток, обмеження прав тих, хто порушить нові норми, та розширення категорій осіб, які підлягають призову.


«Як можна було внести закон, в якому передбачено примусові електронні кабінети, коли у половини людей немає ґаджетів? Як можна було запровадити систему насилля від блокування рахунків до тюрми? …Як можна було знову переглядати першу, другу, третю групу інвалідності? Як можна самотніх батьків, матерів кидати на фронт, якщо другий з батьків не відмовився від дитини офіційно? Не можна сьогодні підтримувати такий закон» наголосила лідерка БЮТ.


Закон, на думку Тимошенко, не повинен ділити суспільство на тих, хто в білих сорочках сидітиме в кабінетах, маючи броню або відтермінування, та інших людей, яких призиватимуть силою з порушенням їхніх прав.

 

Джерело: https://censor.net/ 

Прочитайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter