Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Ще одна акторка звинуватила Гарві Вайнштейна у зґвалтуванні

Факти

05 жовтня
206

Ще одна акторка звинуватила Гарві Вайнштейна у зґвалтуванні

Гарві Вайнштейн — 71-річний американський кіновиробник і продюсер, якого ув’язнили на понад 23 роки, знову отримав звинувачення у зґвалтуванні, цього разу від британської акторки Джулії Ормонд. Про це повідомляє видання Variety.


Джулія подала позов до Верховного суду Нью-Йорка, в якому стверджує, що скандальний продюсер домагався до неї 1995 року, коли вони разом вечеряли в ресторані. За її словами, Гарві відкинув будь-які ділові справи та відвіз її у свою квартиру.


Акторка заявила, що Вайнштейн зняв із себе одяг і змусив її до орального сексу.


Ормонд також подала позов до суду проти кінокомпанії Miramax Films, яку заснував Гарві, а також проти Walt Disney Company. До того ж вона затягнула в судову справу агенцію CAA, яка у той час представляла її інтереси.


Окрім того, акторка зазначила, що тоді вона розповіла агентам про зґвалтування, проте вони відмовили її йти в поліцію та виносити це на публіку, буцім це може зіпсувати її кар’єру.

 


"Гарві Вайнштейн категорично заперечує звинувачення, що їх висунула проти нього Джулія Ормонд, і він готовий рішуче захищатися. Це ще один приклад скарги, поданої проти Вайнштейна після десятиліть, які вже минули, і він упевнений, що докази не підтвердять заяви Ормонд", — прокоментував адвокат Вайнштейна.


Нагадаємо, що перші звинувачення проти продюсера з’явилися 2017 року, коли акторка Ешлі Джад заявила про домагання з його боку. Пізніше почало з’являтися все більше жінок, які розповідали про зґвалтування та примушування. З відомих, наприклад, Анджеліна Джолі чи Гвінет Пелтроу. Коли 2020 року кількарічне розслідування закінчилося, бізнесмена засудили до 23 років позбавлення волі, а 2023 року збільшили термін на 16 років.

Автор: Михайло СТОЛЯР

Газета "Життя. Історії"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter