Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Гарві Вайнштайн залишиться у виправній установі попри рішення суду

Факти

25 квітня
108

Гарві Вайнштайн і його злочини

Гарві Вайнштайн залишиться у виправній установі попри рішення суду

 

 

У четвер найвищий суд Нью-Йорка скасував обвинувальний вирок Гарві Вайнштайну, який йому винесли 2020 року за звинуваченням у сексуальних злочинах. 

 

Апеляційний суд Нью-Йорка встановив, що суддя Джеймс М. Берк, який головував у справі Вайнштайна, припустився критичної помилки. Він дозволив прокурорам викликати як свідків жінок, які стверджували, що Вайнштайн напав на них. Проте їхні звинувачення не були частиною звинувачень проти нього. Посилаючись на це рішення, апеляційний суд постановив, що Гарві Вайнштайн, який був одним із найвпливовіших людей у Голлівуді, не отримав справедливого суду.

 

Рішення не означає, що 72-річний Вайнштайн, якого утримують під вартою у в’язниці на півночі штату Нью-Йорк, є вільною людиною.  2022 року його також засудили до 16 років ув’язнення в Каліфорнії після того, як визнали винним у зґвалтуванні жінки в готелі Беверлі-Гіллз. Тепер його відправлять до Каліфорнії, щоб продовжити відбувати покарання за вироками.

 

Вайнштайна звинуватили в сексуальних домаганнях більш ніж 100 жінок. У Нью-Йорку його засудили 2020 року за напад на двох із них. Рішення апеляції, ухвалене в четвер, робить ацент на труднощах правової системи з наданням компенсації тим, хто став жертвою сексуальних злочинів.

 

Вайнштайн, який хворіє на діабет, має проблеми з очима та серцем, використовував ходунки у в'язниці та був розміщений у медичне відділення виправної установи Mohawk Correctional Facility на схід від Сіракуз, штат Нью-Йорк.

 

Довідка. Гарві Вайнштайн – американський кіновиробник, співзасновник і голова кіностудії Miramax Films. 

 

Джерело: https://www.nytimes.com/

 

Автор: Степан СЕМКІВ

Газета "Життя. Історії"

Прочитайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter