Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Джордж Клуні закликав ліквідувати ПВК "Вагнер"

Люди

19 липня
154

Джордж Клуні закликав ліквідувати ПВК "Вагнер"

Джордж Клуні — популярний актор і співзасновник проєкту The Sentry, що бореться зі спонсорами збройних конфліктів в Африці, закликав ліквідувати терористичну військову компанію "Вагнер". Про це пише The Economist.

 

Голлівудська зірка звинуватив "вагнерівців" у тероризмі й запропонував західним країнам зробити все, аби знищити цю компанію.


Знаменитість наголосив, що "скрипалі" жорстко розправляються з усіма свідками своїх злочинів, ба навіть із жінками та дітьми.


"Стратегія "Вагнера" полягала в тому, щоб "не залишати слідів", убиваючи очевидців і розправляючись із мирними жителями, зокрема жінками та дітьми. Співробітники фонду The Sentry опитали солдатів та ополченців, які перебували у підпорядкуванні "Вагнера" — вони розповіли, що їх вчили катувати: відрізати руки й ноги, виривати нігті, душити й спалювати людей живцем", — написав актор.


Також він розтлумачив, що така стратегія допомагає росії поширювати свій влив, заперечуючи свою присутність у третій країні.

 

Фото з відкритих джерел


"Ця стратегія, яку застосовували в різних формах у Лівії, Малі, Судані та інших країнах, відповідає інтересам росії за декількома напрямами", — додав Клуні.


Джордж упевнений, що західні союзники мають зосередитись на цій проблемі. Вони повинні робити все, щоб притягнути "вагнерівців" до відповідальності. За його словами, потрібно створити спеціальну коаліцію, яка ліквідовуватиме терористичну бізнес-імперію. 


"Міжнародна спільнота має надати пріоритет судовому переслідуванню тих, хто несе найбільшу відповідальність за воєнні злочини та злочини проти людяності", — сказав актор.


Додамо, що Джордж Клуні — відомий американський актор, який зіграв у багатьох культових фільмах: "Від заходу до світанку", "Одинадцять друзів Овшена", "Гравітація", "Бетмен і Робін" та інших.

Автор: Михайло СТОЛЯР

Газета "Життя. Історії"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter