Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Другі страви: Фарширована скумбрія із печерицями (без кісток)

Другі страви

Лідія Нікітіна
07 червня 15:59
363
Джерело: Газета "Дуже смачно!"

Кулінарія. Смачна ароматна рибка

Другі страви: Фарширована скумбрія із печерицями (без кісток)

Другі страви – це м'ясо, риба, гриби, картопля, рис, каші, овочі тощо

 

Інгредієнти:

 

заморожена тушка скумбрії, сіль, чорний перець, паприка, спеції до риби (за бажання), 1–2 ст. л. лимонного соку, 2 ст. л. олії, 6 ст. л. сметани, 200–300 г печериць, цибулина, варене яйце, 100–150 г твердого сиру, зелень.

 


Приготування.

 

Скумбрію розморозити і помити. Відрізати в рибини голову й вийняти з неї нутрощі. Щоб швидко і легко витягнути кістки, тушку покласти на животик, розпластавши боки черевця, і сильно натиснути рукою на спину. Перекинути тушку й витягнути кістки, після цього зняти з риби шкірку. Філе покласти на спинку, приправити спеціями і травами та скропити лимонним соком, олією, трохи втерши їх у м’ясо. Філе накрити плівкою і поставити в холодильник на декілька годин.
Цибулю та гриби подрібнити й обсмажити на олії. Варене яйце порізати вздовж пластинками. Від шматка сиру відрізати декілька скибочок, решту подрібнити на тертці з великими вічками. Додати 4 ст. л. сметани і частину порізаної свіжої зелені, перемішати.
Замариновану тушку змастити сметаною, посипати свіжою зеленню й викласти на неї шматочки сиру. На одну половину риби покласти частину грибів, потім кружальця яйця та решту грибів із цибулею. Накрити начинку другою половинкою скумбрії. Зверху змастити сметаною, змішаною із сиром і зеленню. Запікати 25–30 хвилин за температури 180–200 градусів. Основне – не перетримати рибку в духовці, щоб вона не була сухою.

Смачно і корисно!

Читайте усі приховані історії з життя за 1 грн
Життєві історії онлайн
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter