Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Деніел Редкліфф виступив проти переконань Джоа́н Ро́улінг

Факти

Марія КАЛУШ
01 травня 12:10
429
Джерело: Газета "Життєві історії"

Деніел Редкліфф і Джоа́н Ро́улінг

Деніел Редкліфф виступив проти переконань Джоа́н Ро́улінг

Життєві історії

 

 

Деніел Редкліфф відповів авторці «Гаррі Поттера» Дж.К. Роулінг проти трансгендерів, кажучи, що її постійна критика спільноти трансгендерів «змушує мене сумувати».

 

За останні роки Роулінг багато разів потрапляла в заголовки газет через її кампанії в соціальних мережах проти руху за права трансгендерів. Нещодавно у відповідь на чотирирічне британське розслідування, яке стверджувало, що немає вагомих доказів того, що втручання, які блокують статеве дозрівання для трансгендерів, були безпечними впродовж тривалого часу. 

 

«Знаменитості, які приєдналися до руху, спрямованого на розмивання важко здобутих прав жінок, і які використовували свої платформи, щоб підбадьорювати перехід неповнолітніх, можуть заощадити свої вибачення перед травмованими вразливими жінками, які покладаються на простори для одного сексу», — написала Роулінг у соціальних мережах. Вона мовила, що не пробачить тих, хто підтримує охорону здоров'я транссексуалів, враховуючи Редкліффа та його колег із «Гаррі Поттера» Емму Вотсон і Руперта Ґрінта.

 

Раніше Редкліфф написав заяву про підтримку транс-спільноти для проєкту «Тревор 2020 року», сказавши: «Я розумію, що деякі медіа, ймовірно, захочуть намалювати це як внутрішню боротьбу між Дж.К. Роулінг і мною. Але це насправді не те, що зараз важливо», додавши, що «трансгендерні жінки - це жінки».

 

«Усім людям, які зараз вважають, що їхній досвід читання книг заплямований або применшений, я глибоко шкодую за біль, який завдали вам ці коментарі, — також написав він. — Я дуже сподіваюся, що ви не втратите повністю те, що було для вас цінним у цих історіях».

 

 

Цього тижня зірка Гаррі Поттера сказав The Atlantic, що він написав заяву, намагаючись відокремити погляди Роулінг від акторів фільму. «Мені здалося було б величезним боягузтвом не сказати нічого, — сказав він. — Я хотів спробувати допомогти людям, на яких негативно вплинули коментарі…».

 

Редкліфф додав, що Гаррі Поттер «не відбувся б без» Роулінг, визнаючи, що «ніщо в моєму житті, ймовірно, не відбулося б таким, яким воно є, без цієї людини. Але це не означає, що ви зобов’язані комусь усе своє життя».

 

Джерело: https://www.independent.co.uk/

Історії з життя

Читайте усі приховані історії з життя за 1 грн
Життєві історії онлайн
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter