Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Бредлі Купер потрапив у скандал через новий фільм

Люди

18 серпня
106

Бредлі Купер потрапив у скандал через новий фільм

Бредлі Купер — американський актор, потрапив під хвилю звинувачень в антисемітизмі через роль композитора Леонарда Бернстайна у новій стрічці "Маестро". Про це повідомляє видання The Guardian. 


Кінокартина заснована на біографії сина єврейсько-української сім’ї, яка емігрувала до США, Леонарда Бернстайна. У фільмі йдеться про стосунки композитора і його дружини, Феліції Монтеалегрі, яку зіграла британська акторка Кері Малліган.


Купер, окрім втілення Бернстайна на екрані, став ще й режисером картини. Серед продюсерів Мартін Скорсезе, Стівен Спілберґ, Тодд Філліпс.

 

Скриншот із трейлера


Скандал розгорівся навколо того, що Бредлі та Кері надягнули на ніс спеціальні протези, щоб зіграти правдоподібно своїх постарілих героїв. Проте саме фальшивий ніс актора спричинив бурхливі суперечки серед користувачів. Його звинувачують у "поширенні антисемітських стереотипів".


Інша британська акторка, Трейсі-Енн Оберманн, розкритикувала Купера.


"Якщо йому потрібно носити протез носа, то для мене і багатьох інших це еквівалент блекфейсу. Якщо Бредлі Купер не може виконати роль через силу або самотужки, то не беріть його на роль — візьміть єврейського актора", — заявила вона.

 

Вихід "Маестро" заплановано в кінотеатрах Великої Британії на 24 листопада 2023 року, а прем'єру на Netflix на 20 грудня того ж року.


Доповнимо, що Леонард Бернстайн — американський композитор, диригент і піаніст єврейсько-українського походження. Також він інтерпретатор класичної музики. 

Автор: Євген ЛЮДКЕВИЧ

Газета "Життя. Історії"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter