Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Бернард Хілл помер у віці 79 років. Величезна втрата для кіно

Факти

06 травня
160

Бернард Хілл пішов у вічність

Бернард Хілл помер у віці 79 років. Величезна втрата для кіно

 

 

У віці 79 років помер британський актор кіно, театру і телебачення Бернард Хілл. Він зіграв роль капітана Едварда Сміта в оскароносному фільмі 1997 року «Титанік» та короля Теодена у «Володарі перснів». Він помер рано-вранці в неділю, підтвердив його агент Лу Коулсон. Із ним у цей час були його наречена Елісон і син Габріель.

 

Алан Бліздейл, автор сценарію фільму «Хлопці з Блекстаффа», сказав, що смерть Хілла була «великою втратою, а також великою несподіванкою». Він додав: «Я відчайдушно прагнув працювати з ним. Усе, що він робив — його манера роботи і його продуктивність —  були взірцем для інших акторів», — мовив Алан.

 

У фільмі «Хлопці з Блекстаффа» Хілл отримав похвалу за своє суворе зображення Йосера Г’юза, яскравого і неординарного персонажа, який, шукаючи роботу, вимагав «роботи в Гізі».
Цей серіал отримав премію BAFTA як найкращий драматичний серіал 1983 року, а 2000 року він посів сьоме місце в списку найкращих телевізійних шоу за всю історію Британського інституту кіно. 

 

 

Ліндсі Солт, директор BBC Drama, віддала йому належне, сказавши: «Бернард Хілл проклав шлях на екрані, і його тривала кар’єра, сповнена культових і видатних ролей, є свідченням його неймовірного таланту».

 

Хілла також полюбили за його гру в епічній трилогії Пітера Джексона «Володар перснів». Він доєднався до акторського складу другого фільму «Дві вежі» 2002 року та повернувся до франшизи фільму «Повернення короля» 2003 року, який отримав 11 «Оскарів».

 

Інші ролі в багаторічній кар'єрі Хілла: телесеріал BBC 1976 року «Я, Клавдій», «Ганді» 1982 року, «Ширлі Валентайн» 1989 року, «Король скорпіонів» 2002 року та фільм Тома Круза «Валькірія» 2008 року.

 

Він мав бути на Comic Con Liverpool у суботу, але був змушений скасувати поїздку останньої миті, йдеться в дописі у мережі X. Коли з’явилася новина про його смерть, організатори оприлюднили заяву на платформі, що у них «розбите серце».

 

Джерело: https://www.bbc.com/

 

Автор: Степан СЕМКІВ

Газета "Життєві історії"

Прочитайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter