Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

Арнольд Шварценеґґер уперше розповів, що страждає на важку хворобу

Факти

08 серпня
152

Арнольд Шварценеґґер уперше розповів, що страждає на важку хворобу

Арнольд Шварценеґґер — голлівудський актор, бодибілдер і політик, зізнався, що має дислексію. Про це він повідомив на своєму Facebook.


Зірка "Термінатора" поділився радісною новиною, що нарешті закінчив озвучувати книжку Be Useful ("Будь корисним"). Проте робота над нею стала справжнім випробуванням, адже він має дислексію.

 

"Я міг би сказати вам, як це було дивовижно сісти й записати власні слова, але правда в тому, що я цього страшенно боявся. Ось мій секрет — я жахливо читаю. У 1950-х роках в Австрії не говорили про проблеми з навчанням, тому найчастіше, коли мене просили читати вголос на уроці, це було просто катастрофою, і мене били лінійкою. Але тепер я знаю, що у мене дислексія", — написав колишній губернатор Каліфорнії.

 

Фото: https://www.facebook.com/arnold

 

Дислексія — нейробіологічний розлад. Згрубша кажучи, це порушення, за якого важко читати й писати, також іноді до симптомів додаються рухові порушення чи слабка координація рук або очей. У разі цього розладу людина не може мимоволі сприймати значення тих чи інших слів у момент читання. 

 

"Коли я готуюся до фільму, то місяцями знову і знову читаю сценарій, поки не запам’ятаю кожен рядок. Мені потрібен час і повторення, щоб зрозуміти слова", — доповнив культовий бодибілдер. 


У той час, коли автори готують свої книжки за два-три дні у студії, то Арнольд просить обладнання додому, де сторінки можна спокійно записувати невеликими шматочками.


"Я зробив так багато повторень, що не міг порахувати. Я розбив його на дрібні шматочки, знаючи, що маленькі перемоги перетворюються на великі перемоги, або, в цьому разі, на цілу книгу", — доповнив володар титулу "Містер Олімпія".

Автор: Євген ЛЮДКЕВИЧ

Газета "Життя. Історії"

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter