Напишіть свій мейл, щоб створити акаунт

Використайте вісім малих або великих літер і додайте будь-який один символ

Передплатити

"20 днів у Маріуполі": опублікували трейлер фільму

КІНО

13 червня
240

Кінокартина скоро буде на екранах українських кінотеатрів.

"20 днів у Маріуполі": опублікували трейлер фільму

У мережі з’явився трейлер документальної стрічки про події в Маріуполі на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

 

У фільмі зображено всі жахіття, які за 20 днів довелося пережити людям у місті. Режисером кінокартини став український журналіст Мстислав Чернов, який разом із фотографом Євгеном Малолєткою та продюсеркою Василісою Степаненко перші тижні великої війни перебували в Маріуполі та намагалися знімати все, що відбувалося в місті. На щастя, Мстислав, Євген та Василіса змогли вибратися з міста й вивезти відзняті матеріали, які пізніше перетворили у повноцінний фільм. До слова, творці кінокартини здобули Пулітцерівську премію.


Зазначимо, прем'єра фільму в Європі відбулася на Копенгагенському фестивалі документального кіно CPH:DOX. На великі екрани в США "20 днів у Маріуполі" вийде в липні 2023 року, в Україні прем’єра фільму відбулася 3 червня в кінотеатрі "Жовтень" на фестивалі Docudays. В український прокат стрічка вийде влітку 2023 року, проте точної дати поки не відомо.

 

Відомо, що "20 днів у Маріуполі" здобув багато світових нагород. Зокрема, фільм переміг на 47-му міжнародному кінофестивалі у Клівленді, здобув приз глядацьких симпатій на кінофестивалі Sundance, премію Cinema for Peace та дві нагороди журналістської премії Royal Television Society 2023. 

 

Нагадаємо, стрічці українського режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука "Памфір" також вдалося здобути перемогу на 47-му міжнародному кінофестивалі у Клівленді й інші нагороди. Докладніше читайте про це в матеріалі STORRISS.

 

Автор: Софія ХОМИШИН

Читайте усі приховані історії за 1 грн.
Читати Storriss
Ви вже є предплатником?

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter